Manager Business Legal

Functieomschrijving

Als Manager Business Legal maak je deel uit van een multidisciplinair team van juristen, fiscalisten en accountants en adviseer en begeleid je cliënten en collega’s betreffende een brede waaier aan ondernemingsgerelateerde juridische materies zoals vennootschapsrecht, contractenrecht, verbintenissenrecht, financieel recht en handelsrecht, hoofdzakelijk in het kader van overnames en herstructureringen (zoals fusies, splitsingen, oprichtingen en ontbindingen) en vermogensplanning, maar ook in het kader van ad-hoc vragen.

  • Op basis van de “as is” situatie van de cliënt, ga je na welke mogelijkheden er zijn om diens fiscale, juridische en economische situatie te optimaliseren. Je geeft ter zake praktisch bruikbaar advies op maat van de cliënt en begeleidt de cliënt bij de implementatie van dit advies.
  • Je taken bestaan o.a. uit het aansturen en coachen van een team juristen, het waken over de kwaliteit van adviezen, en op te leveren stukken zoals stappenplannen overeenkomsten, juridische due diligence rapporten en alle relevante vennootschapsrechtelijke of andere juridische stukken.
  • Je bent het aanspreekpunt voor de audit- en accountancy medewerkers en cliënten. Je zorgt voor een goede opvolging van ondernemingsgerelateerde juridische vraagstukken en werkt in dit kader nauw samen met collega’s uit andere juridische of niet-juridische expertisedomeinen.
  • Je draagt bij aan het opbouwen en delen van juridische kennis zowel intern als extern door middel van het schrijven van artikels, het geven van seminaries en webinars over actuele juridische topics.

Functievereisten

  • Je hebt een brede, algemene juridische kennis en een specifieke expertise en interesse in ondernemingen en ondernemers.
  • Je slaagt erin de juridische complexiteit op een begrijpbare manier te communiceren naar cliënten en om te zetten in werkbare voorstellen.
  • Je bent efficiënt en werkt nauwgezet, ook onder tijdsdruk.
  • Je zoekt inhoudelijk interessant werk, je houdt van uitdagingen en innovatie en je kan goed analytisch denken.
  • Je bent Nederlandstalig en beschikt over een zeer goede kennis van het Engels en/of het Frans.
  • Je beschikt over een Masterdiploma in Rechten, een pluspunt is een bijkomend diploma vennootschapsrecht en/of fiscaliteit. Bijkomend kan je terugblikken op minimum 5 jaar relevante professionele ervaring, bij voorkeur bij een advocatenkantoor of consultancybedrijf.

Aanbod

Je komt terecht in een jong en gemotiveerd team, binnen een snel groeiend en dynamisch bedrijf met een interessant cliënteel.

Je krijgt een grote verantwoordelijkheid en tevens de mogelijkheid om je talenten verder te ontplooien.

Naast een aantrekkelijk salarispakket, aangevuld met de gebruikelijke extralegale voordelen, bieden wij een aangename en flexibele werkomgeving, alsook permanente opleiding.