Senior Associate Business Legal

Functieomschrijving

Als Senior Associate Business Legal maak je deel uit van een multidisciplinair team van fiscalisten, juristen en accountants en adviseer en begeleid je cliënten en collega’s betreffende een brede waaier aan ondernemingsgerelateerde juridische materies zoals vennootschapsrecht, contractenrecht, verbintenissenrecht, financieel recht en handelsrecht, hoofdzakelijk in het kader van overnames en herstructureringen (zoals fusies, splitsingen, oprichtingen en ontbindingen) en vermogensplanning, maar ook in het kader van ad-hoc vragen.

  • Op basis van de “as is” situatie van de cliënt, ga je na welke mogelijkheden er zijn om diens fiscale, juridische en economische situatie te optimaliseren. Je geeft ter zake praktisch bruikbaar advies op maat van de cliënt en begeleidt hem bij de implementatie van dit advies.
  • Je taken bestaan o.a. uit zowel het opstellen van adviezen en stappenplannen als het redigeren en beoordelen van vennootschapsrechtelijke stukken, overeenkomsten, intentieverklaringen, juridische due diligence rapporten en alle relevante juridische stukken.
  • Je bent het aanspreekpunt voor de audit- en accountancy medewerkers en cliënten. Je zorgt voor een goede opvolging van ondernemingsgerelateerde juridische vraagstukken en werkt in dit kader ook samen met collega’s uit andere expertisedomeinen.
  • Je draagt bij aan het opbouwen en het zowel intern als extern doorgeven van juridische expertise, via het schrijven van artikels, het voorbereiden van seminaries over actuele juridische topics en het opstellen en updaten van modeldocumenten.

Functievereisten

  • Je beschikt over een Masterdiploma in Rechten, een pluspunt is een bijkomend diploma vennootschapsrecht en/of fiscaliteit. Bijkomend kan je terugblikken op minimum 3-5 jaar relevante professionele ervaring, bij voorkeur bij een advocatenkantoor of consultancybedrijf.
  • Je bent Nederlandstalig en beschikt over een zeer goede kennis van het Engels en het Frans.
  • Je hebt een brede, algemene juridische en fiscale kennis en een specifieke expertise en interesse in ondernemingen en ondernemers.
  • Je slaagt erin de juridische complexiteit op een begrijpbare manier te communiceren naar cliënten en om te zetten in werkbare voorstellen.
  • Je bent efficiënt en werkt nauwgezet, ook onder tijdsdruk.
  • Je zoekt inhoudelijk interessant werk, je houdt van uitdagingen en innovatie en je kan goed analytisch denken.

Aanbod

Je komt terecht in een jong en gemotiveerd team, binnen een snel groeiend en dynamisch bedrijf met een interessant cliënteel.

Je krijgt een grote verantwoordelijkheid en tevens de mogelijkheid om je talenten verder te ontplooien.

Naast een aantrekkelijk salarispakket, aangevuld met de gebruikelijke extralegale voordelen, bieden wij een aangename en flexibele werkomgeving, alsook permanente opleiding.