Overslaan naar content

Over ons

GESCHIEDENIS

Moore Belgium werd in 1967 opgestart en uitgebouwd door de broers Marcel en Frans Verschelden. Na een splitsing van het bedrijf in 1990 in twee takken (Audit en Accountancy) en de toetreding van "Verschelden Audit" tot het Moore Stephens netwerk, kwamen beide entiteiten opnieuw samen in 2008. De organisatie groeide uit van "Verschelden Accountancy", over "Moore Stephens Verschelden" naar "Moore Stephens Belgium" tot het huidige “Moore Belgium” in 2019.

Eén ding staat vast doorheen het ganse traject. Doorheen deze periode zijn we altijd al ‘the company’s companion’ geweest en ondersteun(d)en we onze klanten met een zeer uitgebreide praktische en adviserende dienstverlening. Naast het verzekeren van organische groei, investeerden Frans en zijn neven Peter en Bart Verschelden (zonen van Marcel) tijdens de jaren 2008 tot 2012 ook sterk in niet-organische groei. Dat deden ze door verschillende fusies en overnames op het vlak van Accountancy, Audit en Tax & Legal advies. Samen met de lokale groei ging ook een internationale ontplooiing gepaard: in 2012 richtte Andries Verschelden, zoon van Frans, een kantoor op in China.

Na de expansie van 2008-2012 in de klassieke finance business werd de organische groei verdergezet, maar besliste het bedrijf ook om haar aanbod aan dienstverlening voor de klanten uit te breiden. Mede door de integraties van Winx (Corporate Finance, 2013), X-STRA (advies op het vlak van strategie en operational excellence, 2013), element61 (Business Analytics, 2016) en The Optimal (Moore Interim Management, 2019) biedt Moore Belgium haar klanten vandaag een zeer ruime dienstverlening aan.

In 2020 stapte de investeringsmaatschappij Waterland in het kapitaal van Moore Belgium wat een nieuwe fase van versnelde groei inluidde met de overname en integratie van een aantal mooie kantoren en bedrijven in verschillende diensten. Met 8 business units die cross-over services aanbieden, blijft Moore Belgium op die manier haar positie op de markt versterken en worden er duurzame, innovatieve en langetermijnscenario’s gecreëerd voor haar klanten.

Ook internationaal bouwt Moore Belgium verder. Naast onze eigen entiteit in Shanghai, maakt Moore Belgium deel uit van het grotere internationale Moore netwerk. Zo kunnen we, als lokaal verankerde onderneming, onze klanten dankzij dit wereldwijde netwerk ook helpen met hun plannen in het buitenland.

Moore Belgium, omdat u als klant niets minder verdient dan onze volle aandacht en zorg.

Op elk moment van ‘uw’ geschiedenis.